Μήνυμα του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Την τρέχουσα περίοδο της πασοκικής διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού, στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων σχεδίων γενικού μετασχηματισμού των σχέσεων ελέγχου και εκμετάλλευσης εντάθηκε η καταστολή σε όλα τα σημεία σύγκρουσης με το κράτος. Η αστυνομική τρομοκρατία απλώνεται στα δημόσια πεδία, γενικεύοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της. Και ταυτόχρονα εστιάζει και αποπειράται να εξουδετερώσει μακροχρόνια ή και εξοντώνει εκείνους που στέκονται στα μέτωπα του ανταγωνισμού από την πλευρά της ελευθερίας. Πίσω από τα άθλια ντουβάρια της δημοκρατίας, στα γραφειάκια της ασφάλειας των δικαστών οργανώνονται οι διαστροφικές απολογίες της τυραννίας.

Αυτήν την στιγμή στο στόχαστρο των μεθοδεύσεων ομηρίας βρίσκονται πολλοί αγωνιζόμενοι άνθρωποι. Οι διαταγές του πρόσφατου δικαστηρίου της υπόθεσης του Χαλανδρίου, για πολυετείς καθείρξεις μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και άλλων αγωνιστών, καθιστούν καταφανές ότι το καθεστώς θέλει να δει όσους οπλίστηκαν και όσους μπορεί να οπλιστούν εναντίον του, να σαπίσουν στις φυλακές του. Η απομόνωση των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας σε ένα υπόγειο του Κορυδαλλού και η καταδίωξη ενός ευρέος πολιτικού και κοινωνικού χώρου, που κορυφώνεται στο επικείμενο δικαστήριο της σχετικής υπόθεσης, επιδεικνύοντας την θρασύτητα των διωκτικών μηχανισμών, αποτελούν ομολογίες του φόβου τους απέναντι στο ενδεχόμενο διάχυσης της ανατρεπτικής πρωτοβουλίας. Η συνεχιζόμενη εξοντωτική κράτηση του αγωνιστή της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού διατρανώνει την δολοφονικότητα και την εκδικητική ποταπότητα των θεσμών. Οι αλλεπάλληλες σκηνοθετημένες κατηγορίες εναντίων των αγωνιστών Σίμου Σεϊσίδη και επιπλέον η αντιστροφή των γεγονότων του σοβαρού τραυματισμού του από μπάτσο στην σύλληψή του, όπως και η καταρριφθείσα μεθόδευση μακράς αιχμαλωσίας του αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη, της οποίας η δημόσια απαξίωση αναγνωρίστηκε από τους λαϊκούς δικαστές, φανερώνουν το παραληρηματικό και σαδιστικό υπόβαθρο του νόμου και των συντακτών δικογράφων, οι οποίοι πέφτουν σε παράκρουση όντας αντιμέτωποι με τις αναπτυσσόμενες κοινωνικές αντιστάσεις.

Παρόμοιας τεχνοτροπίας είναι η δίωξη των αναρχικών Αλέκου Κοσσύβα, Μιχάλη Τραϊκάπη και Μαρίας Οικονόμου, από τους οποίους οι δύο πρώτοι παραμένουν αιχμάλωτοι, ενώ πλέον ο Αλέκος Κοσσύβας και η Μαρία Οικονόμου έχουν επιφορτωθεί ένα ακόμα γελοίο ρουφιανοσενάριο. Με αντικειμενικά ασυνάρτητες, αλλά πολιτικά σαφείς νομικές επιφάσεις παρατείνεται και η δική μου αιχμαλωσία. Η εποχή όπου το κράτος μανιπουλάριζε με δικαιϊκά προσχήματα έχει παρέλθει. Σ’ ετούτη τη φάση ενεργοποίησης εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να πλήξουν τους αγωνιζόμενους. Και έχουν έτοιμα σενάρια για την προφυλάκιση εξεγερμένων ανθρώπων, όπως αυτά που εφαρμόζουν τώρα σε δύο συντρόφους συλληφθέντες σε διαφορετικές περιστάσεις στα Εξάρχεια. Και άλλοι ακόμα αγωνιστές βρίσκονται φυλακισμένοι, γιατί ράγισαν την τυραννική τάξη, γιατί κάποια στιγμή αρνήθηκαν να παραδοθούν στα δεσμά της.

Η παρούσα αντιπαράταξη των διωκόμενων αγωνιστών και των αλληλέγγυων ενάντια στην κρατική τρομοκρατία είναι μια στιγμή ενός πολέμου αιώνων. Ο πολιτισμός της εξουσίας είναι η φυλακή. Οι επαναστατημένοι είναι ήδη ελεύθεροι και υπερασπίζονται την ελευθερία τους στη συνέχεια των αγώνων τους. Η μόνη δυνατή διέξοδος για τους αφέντες και τους μισθοφόρους τους είναι η ήττα τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Χατζηβασιλειάδης Δημήτρης

16/09/2011

Φυλακές Κορυδαλλού

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *