Πολιτικοί κρατούμενοι για τις διώξεις των Οικονόμου και Κόσσυβα

Κείμενο έξι πολιτικών κρατουμένων για την δίωξη των σ. Οικονόμου και Κόσσυβα

Για τις 18 Αυγούστου έλαβαν προθεσμία οι σύντροφοι Μ. Οικονόμου και Α. Κόσσυβας να παρουσιαστούν στον ανακριτή Θηβών ως κατηγορούμενοι για ληστεία τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Σχηματαρίου τον Μάρτη του 2010.

Ο Κόσσυβας βρίσκεται προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση ληστείας τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας στην οποία επίσης η Οικονόμου είναι συγκατηγορούμενή  του καθώς και άλλοι δύο σύντροφοι, αλλά εκείνη έχει αφεθεί ελεύθερη έως την εκδίκαση της υπόθεσης που έχει οριστεί για τις 18 Οκτώβρη του 2011.

Έναν ολόκληρο χρόνο λοιπόν μετά την τέλεση της αποδιδόμενης ληστείας και τελείως «τυχαία» δύο μήνες πριν την δίκη της υπόθεσης των Ψαχνών και μέσα στο κατακαλόκαιρο αποφασίζουν να τους καταστήσουν κατηγορούμενους και για άλλη ληστεία στην Ε.Τ.Ε του Σχηματαρίου: Μια καθοδήγηση των μπάτσων της Θήβας από την Γ.Α.Δ..Α, μια ήρεμη θερινή περίοδος, ένας μπατσόφιλος καλοθελητής και η δικογραφία είναι έτοιμη…

Οι διώκτες τους γνώριζαν πως οι κατηγορίες στη δίκη για τα Ψαχνά, που επίσης έστησαν, δεν θα μπορέσουν να ευσταθήσουν άρα οι σύντροφοι πιθανότατα να απαλλαχτούν. Άρα για να μην χαθεί η ευκαιρία, μιας και τους έχουν στα χέρια τους, ξεσκόνισαν τα αρχεία των ανεξιχνίαστων υποθέσεων και είπαν να τους εμπλέξουν και αλλού.

Είναι κατάδηλο πως έχουν ριχτεί στην αναζήτηση τρόπων για να μην τους αφήσουν να απαγκιστρωθούν από τα δίχτυα της δικαστικής και αστυνομικής μαφίας.

Για να τους κρατήσουν δέσμιους των φυλακών, των δικαστηρίων, των υποδικιών, των περιοριστικών όρων και ολόκληρου αυτού του εγκληματικού πλέγματος της ανελευθερίας, του οποίου την βάρβαρη φύση είμαστε σε θέση να  την γνωρίζουμε  κι εμείς από πρώτο χέρι, όντας αιχμάλωτοι του κράτους.

Οι σύντροφοι είναι στο στόχαστρο των μισθοφόρων τρομοκρατών της αστυνομίας που με σιχαμένα τεχνάσματα προσπαθεί να τους εγκλωβίσει. Ωστόσο εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι διώξεις δεν ήρθαν από το πουθενά…

Η ευημερία του ανεπτυγμένου καπιταλισμού εκτροχιάστηκε. Την θέση στην πορεία της πήρε η ύφεση που οξύνει τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες, η μάχη για την επιβίωση των οικονομικά ανίσχυρων, οι αλληλοσπαραγμοί και η απόγνωση.

Το σύστημα έχει περιέλθει σε μια τόσο βαθιά κρίση (οικονομική, πολιτική, κοινωνική) ώστε να επισύρει το φαινόμενο του ολοκληρωτισμού: την κατακόρυφη γιγάντωση της νομικής και στρατιωτικοοικονομικής θωράκισης, των επιθέσεων στην κοινωνία και φυσικά την καταδίωξη των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Με λίγα λόγια, οι κρίσεις πάντοτε πυροδοτούσαν την έξαρση της κρατικής τρομοκρατίας σε όλα τα πεδία.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα το ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα ζει σε μια πολεμική αρένα. Η ανάγκη για ελευθερία ανταγωνίζεται την εγκληματική δράση κράτους και αστυνομίας που ακούραστα έχουν επιδοθεί στη τακτική κατασκευής δικογραφιών, διώξεων και φυλακίσεων εναντίον των συντρόφων.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά χωρίς συνάφεια μεταξύ τους, αλλά για ένα ενιαίο κατασταλτικό σχέδιο με σαφή στόχο: την καθυπόταξη των αντικαθεστωτικών αγώνων και την εξόντωση των πολιτικά δραστήριων αγωνιστών, που κατά την κρατική στρατηγική δεν συμφέρει να αλωνίζουνε ελεύθεροι μέσω γενικευμένης κρίσης και να σκάβουν τον τάφο του ετοιμοθάνατου πολιτικο-οικονομικού συστήματος.

Δεν μπορούν όμως πλέον να κρυφτούν. Η Δημοκρατική χαμογελαστή μάσκα έχει γίνει πια χίλια κομμάτια και έχει φανερωθεί το αηδιαστικό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού. Οι προθέσεις και οι πρακτικές τους είναι γνωστές σε όλους.

Θα μπορούσαμε να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στις γελοιότητες της μαγειρευμένης δικογραφίας, τις κάθε φορά αλλαγμένες καταθέσεις του μπατσοκίνητου μάρτυρα που ισχυρίζεται πως αναγνωρίζει τους συντρόφους. Δεν είμαστε όμως αφελείς για να καθόμαστε να μιλάμε για ληστείες και στοιχεία από την στιγμή που βλέπουμε τις διωκτικές πρακτικές της χούντας να αναβιώνουν μπροστά στα μάτια μας. Είμαστε αυτοί που πρέπει να χτυπηθούνε για τον παραδειγματισμό και την καθυπόταξη όλων. Είμαστε η αντίδραση που γεννάει η εγκληματική φύση της εξουσίας και των καπιταλιστών. Είμαστε στο στόχαστρο. Είμαστε δίπλα στους συντρόφους Μ. Οικονόμου και Α. Κόσσυβα.

 

Άμεση απαλλαγή από κάθε δίωξη και κατηγορία των συντρόφων

 

Οι πολιτικοί κρατούμενοι:

N. KAΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κ. ΣΑΚΚΑΣ

Μ. ΤΡΑΪΚΑΠΗΣ

Δ. ΦΕΣΣΑΣ

Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *