Τέλειωσε η δίκη της υπόθεσης Χαλανδρίου

Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποφάσισε ότι οι 7 από τους 9 κατηγορούμενους είναι ένοχοι. Συγκεκριμένα:

Χάρης Χατζημιχελάκης: Συνολική ποινή 37 ετών και 4 μηνών με εκτιτέα τα 25 χρόνια φυλάκισης, που είναι το ανώτερο προβλεπόμενο όριο από τον ποινικό κώδικα (κατά συγχώνευση ποινή 25ετούς κάθειρξης – σύνολο ποινών 77 χρόνια)

Παναγιώτης Αργυρού: 37 χρόνια συνολικής φυλάκισης από τα οποία θα εκτίσει τα 25 (σύνολο ποινών 77 χρόνια)

• Ο Χ. Χατζημιχελάκης και ο Π. Αργυρού καταδικάστηκαν με τις κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, ηθικής αυτουργίας στις εκρήξεις στις οικίες των Παναγιώτη Χηνοφώτη και ζεύγους Αρσένη-Κατσέλη και στα γραφεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, καθώς επίσης και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών

Γιώργος Καραγιαννίδης: 20 χρόνια φυλάκιση (σύνολο ποινών 32 χρόνια)

Παναγιώτης Μασούρας: 11 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση (σύνολο ποινών 19)

Αλέξανδρος Μητρούσιας: 11 χρόνια φυλάκιση (σύνολο ποινών 19)

Κωνσταντίνα Καρακατσάνη: 11 χρόνια φυλάκιση (σύνολο ποινών 19)

• Ο Γ. Καραγιαννίδης, ο Π. Μασούρας, η Κ. Καρακατσάνη και ο Αλ. Μητρούσιας καταδικάστηκαν για ένταξη, απλή συνδρομή στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και κατασκευή και κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία του ζεύγους Κατσέλη-Αρσένη.

— Μανώλης Γιόσπας: 2 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Για τρεις πλημμεληματικές πράξεις (ληστεία, κλοπή, πλαστογραφία)

— Λόγω αμφιβολιών έκρινε αθώους τον Νίκο Βογιατζάκη και τον Ερρίκο Ράλλη.

Τα αίτηματα για αναστολή επί της έφεσης που υπέβαλαν ο Μασούρας και η Καρακατσάνη απορρίφθηκαν. Ο Μητρούσιας δεν θέλησε να υποβάλει τέτοιο αίτημα. Μετά την απόρριψη των αιτημάτων η μητέρα της Καρακατσάνη προσπάθησε να πλησιάσει τους δικαστές για να μιλήσει αλλά σπρώχθηκε από τους μπάτσους, που εμπόδισαν και τον πατέρα της να της μιλήσει.

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *