Ανακοινωση της Ε.Ο ΣΠΦ

Στις 10 Ιούνη επρόκειτο να εκδικαστεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων η υπόθεση της κατάληψης του ραδιοφωνικού σταθμού sport fm που είχε γίνει το 2007 ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Γιάννη Δημητράκη, φυλακισμένο για ληστεία τράπεζας. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα και που αφορούν τόσο τους κατηγορούμενους , μεταξύ των οποίων και μέλη της οργάνωσής μας, αλλά και τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους και συγγενείς, μας αναγκάζουν να τοποθετηθούμε δημόσια. Τα χτυπήματα που δέχτηκαν τα μέλη της Ε.Ο ΣΠΦ Παναγιώτης Αργυρού, Δαμιανός Μπολάνο, Μιχάλης Νικολόπουλος αλλά και κάποιοι από τους συγκατηγορούμενούς τους από τα ΕΚΑΜ και τους κουκουλοφόρους ειδικούς φρουρούς της συνοδείας της μεταγωγής καθώς και η επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους αποδεικνύουν πόσο θρασύδειλα γουρούνια είναι.->

Τέτοια συμπεριφορά είχαν και στην Ευελπίδων την Παρασκευή όπου μας έσερναν στην κλούβα κλωτσιδόν και χτυπούσαν τα κεφάλια μας στους τοίχους ενώ είμασταν δεμένοι πισθάγκωνα χωρίς περιθώρια ουσιαστικής αντίδρασης. Την ίδια στιγμή έπσρωχναν και χτυπούσαν συγκεντρωμένους ενώ σκόπευαν με όπλα εναντίον τους ακουμπώντας τους πολλές φορές με τις κάννες. Αυτά δεν τα μεταφέρουμε για να προωθήσουμε μια παθητική άποψη και σκέψη. Απλώς τονίζουμε γεγονότα που για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν το αυτονόητο για το σρατό της δημοκρατίας. Ότι δεν πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο και ότι παραμένουν δτους πρωταρχικούς στόχους της Επαναστατικής Δράσης. Όπως σε όλα τα ζητήματα έτσι και σ’ αυτή τη περίσταση η κατάλληλη παρέμβαση κατά τη γνώμη μας είναι η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη. Από τις ενέδρες στις πορείες στους εμπρησμούς προσωπικών οχημάτων, από τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις στην καταστροφή των αστωνομικών τμημάτων και από τις βόμβες στα κτίριά τους μέχρι τις πολιτικές εκτελέσεις.

Τέλος στους αλληλέγγυους που βρέθηκαν εκεί θέλουμε να δώσουμε μια εγκάρδια χειραψία που ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βρέθηκαν δίπλα μας με μεγάλη συντροφικότητα και πυγμή.

Αλλάζοντας κλίμα και εξαιτίας της κοντινότητας των γεγονότων αλλά και της κοινής δικαστικής συνισταμένης θέλουμε να προβούμε σε μια διαφορετική τοποθέτηση που αφορά το γεγονός που έλαβε χώρα την Τρίτη 7/06 στο ειδικό στρατοδικείο του Κορυδαλλού που εκδικάζεται υπόθεση της Ε.Ο ΣΠΦ. Για μια ακόμη φορά, και ελπίζουμε να είναι η τελευταία, ξεκαθαρίζουμε πως μέλη της οργάνωσής μας είναι όσοι έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή τους σε αυτή και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος. Ας μη ξανατολμήσουν λοιπόν οι διάφοροι ρουφιάνοι των ΜΜΕ να μας εμπλέξουν με άσχετα με μας άτομα και γεγονότα όπως στην περίπτωση αυτή, που κυκλοφόρησε η είδηση ότι μέλος της ΣΠΦ συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. Δεν επιθυμούμε να παίξουμε το ρόλο του δικαστή ή του εισαγγελέα. Δεν μας αφορά ούτε θα κρίνουμε οποιονδήποτε αν είναι “αθώος” ή “ένοχος” στα μάτια του κράτους και της δικαιοσύνης. Αυτό που σίγουρα μας αφορά είναι αυτό που και ο ίδιος ο εμπλεκόμενος Α. Μητρούσιας τονίζει στην επιστολή αυτοκριτικής του ότι τέτοιες καταστάσεις υποβαθμίζουν την πολιτική ποιότητα της δίκης μιας Επαναστατικής Οργάνωνσης και δίνουν τροφή για να εξαπολύει ο καθένας λάσπη ενεντίον μας. Τέτοια γεγονότα είναι ασύμβατα με τις συνθήκες που αρμόζουν στα πολιτικά δικαστήρια και προωθούν ελαφρότητα πολιτικής στάσης.

Επισημαίνουμε λοιπόν ότι κανένα μέλος της οργάνωσής μας δεν συνελήφθη ποτέ υπό αυτές τις συνθήκες. Εξάλλου στο συγκεκριμένο δικαστήριο τα μόνα μέλη της οργάνωσης είναι οι σύντροφοι Χ. Χατζημιχελάκης και Π. Αργυρού, οι οποίοι και έχουν επιλέξει να μην παρευρίσκονται σε αυτό.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε σε κάθε σωφρονιστικό υπάλληλο που θα θελήσει ενδεχομένως να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να μας υποβάλλει στον εξευτελισμό του σωματικού ελέγχου πως δεν θα παραχωρίσουμε κανένα έδαφος απέναντι στα κεκτημένα αξιοπρεπών κρατουμένων και πως θα αρνούμαστε κάθε φορά να συναινούμε και να δεχόμαστε αυτό το άθλιο “μέτρο”.

Τα φυλακισμένα μέλη της Επαναστατικής Οργάνωνσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *