Σχετικά με την δίκη του συντρόφου Θοδωρή Δελή

Σήμερα 9/6/2011 διεξήχθη στην Ρόδο η δίκη του σύντροφου Θοδωρή Δελή, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 16/8/2010 μετά απο ληστεία στο υποκατάστημα της αγροτικής ΑΤΕ Ρόδου. Ο σύντροφος στο εξάμηνο συμβούλιο το οποίο θα αποφάσιζε για την προφυλάκιση του, είχε αναλάβει με υπόμνημα την πλήρη ευθήνη για τη ληστεία.

Κατα την διάρκεια της δίκης μάρτυρες, υπάλληλοι της τράπεζας ανέφεραν πως δεν αισθάνθηκαν καμία απειλή και πως ήταν τόσο σύντομη (τριάντα δευτερόλεπτα) που ουσιαστικά δεν αντελήφθησαν το πώς έγινε. Η πλευρά της τράπεζας κράτησε μία ουδέτερη στάση που όπως χαρακτηριστικά αναφέρθκε «Εμείς τα λεφτά τα έχουμε πάρει πίσω». Ο σύντροφος στην σύντομη απολογία του ζήτησε συγγνώμη απο τους υπαλλήλους της τράπεζας για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε και επικαλέστηκε σοβαρούς οικονομικούς λόγους για την πραγμάτωση της ληστείας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη ενοχή του χωρίς αναγνώριση των ελαφρυντικών που είχε ζητήσει η υπεράσπιση, κρατόντας αφενός επιθετική στάση απέναντι του και αναφερόμενος περί ενός τέλειου και οργανωμένου σχεδίου.

Μετά από διάλειμμα της έδρας, ανακοινώθηκε η απόφαση η οποία ήταν για συνολική ποινή 6 ετών με ανασταλτικό κι εφέσιμο χαρακτήρα, δεχόμενη τα ελαφρυντικά.

Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο σύντροφος να είνα σε μερικές μέρες και πάλι κοντά μας, καθώς απομένουν τυπικές διαδικασίες για την αποφυλάκισή του απο τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Στην δίκη υπήρχε παρουσία συντρόφων/-ισσων απο την Αθήνα και τη Ρόδο, οι οποίοι στο τέλος είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν τα στραβωμένα μούτρα ασφαλιτών και λοιπών μπάτσων στο άκουσμα της ποινής.

Ελπίζουμε σύντομα κι άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες να βρεθούν έξω απο τα κάτεργα της δημοκρατίας.

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *