Συμβολική κατάληψη για τον Άρη Σειρηνίδη

Σήμερα 17-2 στις 4.30 έγινε συμβολική κατάληψη σε εργαστήριο ανάλυσης DNA στη γλυφάδα. Στείλθηκαν φαξ σε ΜΜΕ με το παρακάτω κείμενο και το τελευταίο κείμενο του Άρη.

Αυτή την στιγμή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Άρη Σειρηνίδη γίνεται κατάληψη της εταιρίας DNAlogy. Ο Άρης Σειρηνίδης βρίσκεται όμηρος στα χέρια του κράτους, προφυλακισμένος, από τις 3 Μάη 2010. Μια προφυλάκιση που στηρίζεται νομικά στο έωλο κατασκέυασμα τις σύγκρισης DNA. Με την κατάληψη της εταιρίας DNAlogy σκοπός μας είναι όχι μόνο να καταδείξουμε την προκλητική προφυλάκιση του συντρόφου μας Άρη Σειρηνίδη αλλά και την προσπάθεια που κάνουν οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να εισάγουν την μέθοδο της σύγκρισης του DNA ως μία ευέλικτη μέθοδος παραγωγής διώξεων. Κατω από το μανδύα της αυθεντίας της επιστήμης και της τεχνολογίας η μέθοδος αυτή (που δεν χαίρει την καθολική αποδοχή ούτε από την επιστημονική κοινότητα) χρεισημοποιήται για να στήνονται κατηγορητήρια και να προφυλακίζονται αγωνιστές, ανοίγοντας παράλληλα μια νέα αγορά για ενα πλήθος εταιριών-εργαστηρίων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της σύγκρισης DNA. Εταιρίες σαν την DNAlogy, άρχισαν να ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια στην ελλάδα με εμφανή στόχο να συνδράμουν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και φυσικά πέρναντας μέρος από την πίτα που ψήνεται στην Γ.Α.Δ.Α.. Πιέζουν για να αναλαμβάνουν κομμάτι των ερευνών (οταν υπάρχει υπερφόρτωση στα εργαστήρια της αστυνομίας), παρέχοντας αντικειμενικέςπραγματογνωμοσύνες, αλλά και να συμμετέχουν στην δημιουργία της ελληνικής τράπεζας DNA με σκοπό την χαρτογράφηση του πληθυσμού στα ευρωπαϊκά πρότυπα . Και για να μην νομίζεται οτι κατασκευάζουμε σενάρια αντιγράφουμε από το σαΐτ της εν λόγο εταιρίας :

…η βρετανική τράπεζα DNA μοιάζει γιγαντιαία, περιέχοντας πάνω
από το 5% των βρετανών και την πλειοψηφία του εν ενεργεία
εγκληματικού πληθυσμού. Το επίτευγμα αυτό τροφοδοτεί σίγουρα
αντιφατικά σχόλια και δημιουργεί ποικίλες πολεμικές,
ειδικά από το 2004 όταν επιτράπηκε η συντήρηση στην βάση
δεδομένων του DNA των αθώων…

… Μάλιστα, δημιούργησαν γύρω από την βάση δεδομένων DNA,
συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο μεταξύ της αστυνομίας,
κοινωνιολόγων, σχολείων και των εργαστηρίων ανάλυσης DNA…

Για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε εδώ, θέλοντας να σταθούμε ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου για ποινικοποίηση κάθε έκφραση του κοινωνικού αγώνα. Και να επισημάνουμε σε όλα τους τα τσιράκια, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και τώρα στα νεότεκτα αυτά εργαστήρια οτι θα μας βρούν απέναντη τους, τροχοπέδη σε κάθε τους κίνηση.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΕΣΩ DNA

Συνελευση Αλληλεγγύης

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *