Εμπρηστικές επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη

Αναμφισβήτητα διανύουμε περίοδο πολέμου, πόλεμος που γεννάται από την ύπαρξη της εξουσίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί: εκμετάλλευση-καταστολή-υποδούλωση. Πλέον όμως, λόγω της εντονότερης καταστολής που ασκείται από το κράτος-εξουσία φοβούμενο τις αντιδράσεις από την συνεχόμενη υποβάθμιση των ζωών μας, αυτός ο πόλεμος είναι ορατός από ολοένα και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, οι κρατικοί μηχανισμοί θωρακίζονται καλύτερα σε νομικό και υλικό επίπεδο καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ο τρομονόμος αναβαθμίζεται και νέοι νόμοι ψηφίζονται έτοιμοι να γεμίσουν την ήδη γαμημένη καθημερινότητά μας. Για εμάς βέβαια η αυστηρότητα κάθε νόμου -τα όρια, οι απαγορεύσεις, η τιμωρία του- είναι λιγότερο προβληματική από την ίδια την ύπαρξή του.
Ακόμη πιο σιχαμένη είναι η φάρα αυτή που αποφασίζει για την τύχη εκείνων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους νόμους αυτούς, αυτή των δικαστών, των εισαγγελέων, των ανακριτών, των δικαστικών επιμελητών και των υπολοίπων υποταγμένων που υπηρετούν τον σάπιο θεσμό της δικαιοσύνης .Όλοι τους αποτελούν σημαντικό κομμάτι των στόχων μας και δεν θα ηρεμίσουμε μέχρι, ένας προς έναν, να νιώσουν βαθιά στο πετσί τους τον πόνο και την αγωνία που καθημερινά μοιράζουν στις δικαστικές αίθουσες.

Στο όνομα της ασφάλειας η καταστολή εντείνεται και οι διώξεις-φυλακίσεις αγωνιστών πολλαπλασιάζονται-Ήρθε η ώρα της εκκαθάρισης του εσωτερικού εχθρού-Τα σχέδια της κυριαρχίας είναι πλέον ξεκάθαρα, όσοι αντιστέκονται θα φυλακίζονται.
Παράλληλα, ο στρατός κατοχής της δημοκρατίας είναι εμφανείς σε κάθε σημείο των μητροπόλεων. Προσπαθώντας να διαφυλάξει την ησυχία-τάξη-ασφάλεια των συνειδησιακά νεκρών ευυπόληπτων-φιλήσυχων πολιτών. Πουλάει αγριάδα και νταβατζηλίκι, επιδεικνύοντας την δύναμή του στους δρόμους και μπροστά από πιθανούς στόχους.
Σκοπός τους. η τρομοκράτηση και η αποθάρρυνση όσων αντιστέκονται.

Όμως όπου δεν βρίσκονται οι μπάτσοι έρχονται να καλύψουν την απουσία τους οι πάντα πρόθυμοι ρουφιάνοι, παρέχοντας πληροφορίες και διευκολύνοντας έτσι τη βρομοδουλειά των διωκτικών αρχών. Οι τύποι αυτοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι περνούν απαρατήρητοι αλλά είναι βαθιά νυχτωμένοι και σιγά σιγά η λίστα μας μεγαλώνει από δαύτους.

Έτσι κι εμείς, ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα της Ε.Ο. Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, τα ξημερώματα και το μεσημέρι της Τρίτης 25/1 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη χτυπήσαμε το καφε-μπαρ-στέκι μπάτσων Προπύλαιον στην Άνω Πόλη και τα γραφεία του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Θεσσαλονίκης στο Βαρδάρη

Ο κόσμος γύρω μας μοιάζει σαν μια μπαρουταποθήκη, έτοιμη να εκραγεί με την παραμικρή σπίθα παρασέρνοντας τους πάντες. Γινόμαστε μαζί με τους συντρόφους μας, αυτή η σπίθα.
Όσο οι συνθήκες των ζωών μας συνεχίζουν να ορίζονται από τις καταπιεστικές μεθόδους των εξουσιαστών, ο πόλεμος θα μαίνεται και ολοένα περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας θα ριζοσπαστικοποιούνται, περνώντας στην επίθεση. Μέχρι το τέλος, μέχρι την ισοπέδωση αυτού του σάπιου συστήματος και αυτών που το επιβάλλουν και το υπηρετούν.

Αλληλεγγύη στους επαναστάτες-ανταρτες πόλης-μέλη της Ε.Ο. Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς  Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού, Χάρη Χατζημιχελάκη

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους για την ίδια υπόθεση.

Στεκόμαστε πάντα δίπλα στους συντρόφους μας Δημητρη Φεσσα, Δημήτρη Δημτσιαδη, Χαραλαμπο Τσιλιανιδη, Σωκρατη Τζιφκα, Γιαννη Σκουλουδη

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

Άτυπη αναρχική ομοσπονδία – Πυρήνας επιθετικής γραμμής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *