ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ Ή ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΙΟ

 Τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο σύντροφος Γιάννης Δημητράκης. Για όσους δεν ξέρουν ή για όσους δε θυμούνται, ο Γιάννης πέντε χρόνια πριν τον Ιανουάριο του 2006, παραμένοντας πιστός στα προτάγματά του για την κοινωνική απελευθέρωση έκανε πράξη αυτό που χιλιάδες “πελάτες” τραπεζών φαντασιώνονται αλλά δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Απαλλοτρίωσε το υποκατάστημα Σόλωνος της Εθνικής Τράπεζας, ρισκάροντας τη ζωή του και την ελευθερία του, βάζοντας τους ρόλους στη σωστή τους θέση: Αντί για τη μεγάλη και διαρκή ληστεία από τη μεριά των τραπεζών, η “ληστεία” από την πλευρά των καταληστευομένων. Συνελήφθη με δραματικό τρόπο. Έκτοτε παραμένει στη φυλακή, έγκλειστος δραπέτης της καθημερινότητας.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο στο πλευρό της “τυφλής” και “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης που αφήνει όλους τους αληθινούς επίσημους γκάγκστερς – ληστές των ταμείων να αλωνίζουν ελεύθεροι και να ευημερούν παρέστη πολιτική αγωγή από τη μεριά της τράπεζας η οποία με ιδιαίτερο ζήλο αξίωσε την “κεφαλή επί πίνακι” του Γιάννη, συμβάλλοντας στην εξοντωτική ποινή των 35 χρόνων που του επιβλήθηκε.

Είναι πλέον ξεκάθαρος και στον πιο ανυποψίαστο ο εγκληματικός ρόλος των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Αφέντες και υπηρέτες ταυτόχρονα ενός χρεωκοπημένου συστήματος παραμένουν αλώβητοι και συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση πατώντας στα συντρίμμια που σκεπάζουν τις ζωές μας. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι σε όλον τον κόσμο οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια βαστούν τις μπαγκέτες από τα τύμπανα του πολέμου: Γι’ αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους, με τη σημερινή μας παρέμβαση ενημερώνουμε και προειδοποιούμε όλους όσους εκ των μεγαλοστελεχών, νομικών συμβούλων, υψηλόβαθμων και λιγότερο υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας που θα παραστούν στη δίκη πως ο Γιάννης Δημητράκης δεν είναι μόνος. Μπορεί οι ίδιοι χωρίς ίχνος τύψεων να υπηρετούν τα συμφέροντα του πιο κεντρικού πυλώνα της κοινωνικής φτώχιας και εξαθλίωσης, εμείς όμως διαπνεόμενοι από τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της πολυμορφίας του κοινωνικού κινήματος στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφό μας σταθερά απέναντί τους. Έτσι και αλλιώς θα μας βρουν σύντομα μπροστά τους μέσα από τις θύελλες που θα θερίσουν, σοδειά των ανέμων που σπείρανε. ΟΧΙ. δεν ζητάμε ούτε περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Γνωρίζουμε ότι είναι κυνικοί και αδίστακτοι. Το γνωρίζουν άλλωστε καλά και χιλιάδες οικογένειες που αφού τους μοίρασαν αφειδώς, ως αεριτζήδες έμποροι ελπίδας, δάνεια, στη συνέχεια τους εγκλώβισαν και τους εκβιάζουν με τις νομικές τους υπηρεσίες με παρεμβολές ακόμη και στα προσωπικά τους δεδομένα, εξαναγκάζοντάς τους να πληρώνουν.

Εκείνους που θέλουμε να προκαλέσουμε και να ζητήσουμε να πάρει θέση είναι η ίδια η κοινωνία για το ποιος είναι πραγματικά ο εχθρός της και ποιος είναι πραγματικά ο εγκληματίας.

“Η Σαλώμη γδύθηκε τα πέπλα της” Εμείς είμαστε με τον Γιάννη

Εμείς θα γίνουμε και το θεριό

Συνέλευση Αλληλεγγύης

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *