Κείμενο αλληλεγγύης για τον αναρχικό Άρη Σειρηνίδη

Κείμενο αλληλεγγύης για τον Άρη Σειρηνίδη,απο την Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών για ενιαίο πολυμορφικό κίνημα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

Από τις 12 Μαΐου 2010 ο αναρχικός Άρης Σειρηνίδης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για μια υπόθεση που συνιστά μια από τις πιο εξόφθαλμες σκευωρίες μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα. Στις 3 Μαΐου συλλαμβάνεται σε αστυνομικό μπλόκο και αρχικά του αποδίδεται από τα έμμισθα παπαγαλάκια της ασφάλειας μια ληστεία σε πολυκατάστημα που είχε γίνει την ίδια μέρα, καθώς και απόπειρα δολοφονίας υπαλλήλου. Σύντομα όμως οι ίδιοι οι μπάτσοι διαψεύδουν τις πληροφορίες που διέρρεαν προς τα ΜΜΕ για τη ληστεία και κρατούν προσωρινά τον Άρη Σειρηνίδη για κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μετά από πολλές και σκόπιμες καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία και λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος, ένα καφκικού τύπου σενάριο από την ασφάλεια, θα τον οδηγήσει στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα περιστατικό που είχε συμβεί περίπου πριν ένα χρόνο. Ο Άρης Σειρηνίδης θα κατηγορηθεί ως «ο τρελός με το σομπρέρο και τις σαγιονάρες» που πυροβόλησε τους αστυνομικούς των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων τον Ιούλιο του 2009. Μοναδικό και «αδιάσειστο» αποδεικτικό στοιχείο είναι η ταύτιση του βιολογικού υλικού(DNA) σε μια χειρουργική μάσκα που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος, με υλικό DNA από το πορτοφόλι του. Πέραν τούτου, όλες οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων αθωώνουν τον Άρη Σειρηνίδη κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με τελείως διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, καθώς και των ίδιων των αστυνομικών που λένε ότι δεν είδαν τον άνθρωπο που πυροβόλησε να πετάει τη μάσκα. Αυτό που κάνει πρωτόγνωρη τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή βάσει ενός αποδεικτικού στοιχείου που μόνο η αστυνομία μπορεί να διαχειριστεί και υποτίθεται ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για τα αποτελέσματά της μικροβιολογικής έρευνας.

Η τακτική του κράτους απέναντι στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας είναι γνωστή. Σκευωρίες, λάσπη και συκοφαντίες. Η συγκεκριμένη δίωξη, χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, έρχεται σε μια εποχή έντονων κοινωνικών συγκρούσεων, οι οποίες αργά ή γρήγορα αναμένεται να κλιμακωθούν, ενόψει μάλιστα των νέων μέτρων που προβλέπονται από το περιβόητο μνημόνιο της τρόικα και αφορά το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Ο αναρχικός χώρος, από τα πλέον αγωνιζόμενα κομμάτια είναι λογικό να βρεθεί στο στόχαστρο, κατά την προσφιλή τακτική της εξουσίας. Η εμφυλιακή περίοδος της «λευκής τρομοκρατίας», μάλλον θα ζήλευε πολλά από τη σημερινή κατασκευή ενόχων της ΕΛ.ΑΣ. Το «τύλιγμα σε μια κόλα χαρτί» γίνεται πλέον στα υπερσύγχρονα επιστημονικά εργαστήρια της αστυνομίας και μπορεί να βρεθεί στη φυλακή οποιοσδήποτε αφήνει το παραμικρό ίχνος από όποιο μέρος και αν περάσει.

Πέρα από την εκδικητική μανία στο πρόσωπο του Άρη Σειρηνίδη για τη γνωστή συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες, η συγκεκριμένη δίωξη έχει σαν προφανή στόχο να απευθυνθεί σε ολόκληρο τον αναρχικό χώρο αλλά και σε πολλά ακόμα κομμάτια της κοινωνίας, που μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχαν ιδιαίτερη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες, πλην όμως, η πολιτική και οικονομική κατάσταση δείχνει ότι σύντομα θα βρεθούν στους δρόμους. Το μήνυμα που θέλει να στείλει η εξουσία είναι προφανές: Καθίστε στα αυγά σας. Μόνο που οι εξουσιαστές αδυνατούν να υπολογίσουν τον ανθρώπινο παράγοντα και τη θέληση για ζωή και ελευθερία. Τα κατασταλτικά σχέδια του κράτους όχι μόνο δε μας τρομάζουν, αλλά αντίθετα μας ενθαρρύνουν γιατί φανερώνουν τον τρόμο του ίδιου του κράτους απέναντι στις κοινωνικές εξεγέρσεις που έρχονται!

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών για ενιαίο πολυμορφικό κίνημα

sinelevsipolymorfikoy.espivblogs.net/

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *