ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Π.ΜΑΣΟΥΡΑ

Carcesse, tu trembles?
Tu trembleras bien davantage,
si tu savais ou je te mene”

-Turenne-

Αιχμάλωτος εντός των τειχών στα μοντέρνα κέντρα αναμόρφωσης παραβατών της δημοκρατίας. Οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια θα αυτοκτονήσουν σταδιακά, με πειθαρχία αντικρίζοντας το περήφανο ανάστημα των επαναστατών που στήνουν καρτέρια για να παγιδεύσουν το αδύνατο. Θα αυτοκτονήσουν αγκαλιά με τον απόηχο της νεκρικής σιγής των υποταγμένων φυλακισμένων.

Ο ανεπίσημος πόλεμος ενεδρεύει παντού. Όπισθεν των πολιτικών συμφερόντων και των διακομματικών στοιχημάτων. Η φρενίτιδα της παραπληροφόρησης και η ανηλεής πλύση εγκεφάλου είναι γεγονός. Οι τυμβωρύχοι των media σφυροκοπούν με διάρκεια και μεθοδικότητα τα εκλεπτυσμένα κελιά του κοινωνικού ιστού, διψώντας για περισσότερο φόβο και ανασφάλεια κάνοντας επίκληση για κοινωνική ευαισθησία και συνοχή απέναντι στο μοντέλο της «νεοτρομοκρατίας».Ήδη ο απόηχος των αφηγήσεών τους από τα κέντρα διαχείρισης και κατασκευής ήθους ξεχειλίζει από έξαλλες φαντασιώσεις.

Η συνθήκη είναι ξεκάθαρη. Το σπίτι θα μετονομαζόταν σε γιάφκα, οι φιλικές και συντροφικές σχέσεις σε εγκληματική οργάνωση και τα αποτυπώματα που βρέθηκαν σε αυτό θα παρουσιάζονταν ως ακλόνητα ενοχοποιητικά στοιχεία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται προφυλακισμένοι, άλλοι να καταζητούνται λόγω των αποτυπωμάτων και μόνο που βρέθηκαν στο σπίτι, ενώ κάθε φορά που χτυπάει η οργάνωση από τη Δ.Ε.Ε.Β. ξεφυτρώνει απαντητικά και ένα νέο ένταλμα. Μια υπόθεση που στρώνει το έδαφος για να ισχυρίζονται με βεβαιότητα οτιδήποτε δεν μπορούν να αποδείξουν λογικά. Μια παρακαταθήκη που θα επιτρέπει στο μέλλον να στηρίζουν επικοινωνιακά και κατ’ επέκταση νομικά, τα κακουργήματα με το καρότσι.

Έπειτα από τη σύλληψη μας η σκυτάλη δόθηκε. Το υπουργείο προστασίας του οπλίτη θα δώσει εντολή για προληπτικές προσαγωγές τον δεκέμβρη, θα εισβάλλει στη «γιάφκα» στο αναρχικό στέκι Ρεσάλτο, θα επικηρύξει τα scalp των συντρόφων μας για 600 ψωροχιλιάρικα, θα μιλήσει για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και για «κοινό επαναστατικό ταμείο». Θα κάνει λόγο για πόλεμο.

Καθιερώνει τους μπάτσους της γειτονιάς και καλεί κάθε επίδοξο οπλίτη να συνεργαστεί με πρόταγμα την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια. Προσπαθεί να ακρωτηριάσει τον επαναστατικό χώρο επιδιδόμενο ύπουλα στην αποπολιτικοποίησή του κάνοντας λόγο για ιδεολόγους απ΄ τη μια και βανδάλους απ΄ την άλλη, θεωρώντας πως από μόνες τους οι επαναστατικές δυνάμεις θα οδηγήσουν τις δομές και την υπόστασή τους στο βωμό της κοινωνικής ευημερίας.

Στόχος της εξουσίας δεν είναι η εξάρθρωση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ούτε συγκεκριμένων ανθρώπων. Ο στόχος της είναι να απομονώσει και να αδρανοποιήσει οτιδήποτε «αντικανονικό» και εν δυνάμει επαναστατικό. Από τις ομάδες που συλλογικοποιούν τον ατομικισμό τους, τα στέκια, τις καταλήψεις, τα επιθετικά μπλοκ των πορειών και τέλος τους εν δυνάμει νέους συμπολεμιστές συντρόφους.

Τα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι δεν είναι σε θέση να μας ξαφνιάσουν, ούτε να μας αφήσουν έκπληκτους. Ανέκαθεν γνωρίζαμε την χειρουργική επικοινωνιακή ακρίβεια που χρησιμοποιεί η εκάστοτε πολιτική εξουσία προκειμένου να αποιδεολογικοποιήσει τον επαναστατικό χώρο.Η εξόντωση και η εκδικητικότητα του πολέμου πρωταγωνιστούν βάλλοντας κατά των νευραλγικών αξιών της βιωματικής καθημερινότητας μας. Αυτήν της αξιοπρέπειας και της ριζοσπαστικοποιημένης συνείδησής μας.

Να σταθούμε πρακτικά πολέμιοι στους δεσμοφύλακες των ψυχών μας.
Οι ιαχές του πολέμου πρέπει να ακουστούν αρμονικά μέσα και έξω από τα κάγκελα.

Επίθεση τώρα, παντού, πάντα.

Δίπλα στους καταζητούμενους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Δίπλα στους επικηρυγμένους συντρόφους.
Δίπλα στους πανταχού αξιοπρεπείς αιχμαλώτους.
Αντιμέτωποι με τον εαυτό μας κάθε στιγμή.
Αγκαλιά με τον πόλεμο.

Παναγιώτης Μασούρας
Φυλακές Αυλώνα, Φεβρουάριος 2010

 

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *