γράμμα για τη στέλλα αντωνίου

Δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο με αφορμή την αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η αναρχική κρατούμενη Στέλλα Αντωνίου.
Η υγεία της αγωνίστριας έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 13 και ½ μήνες που κρατείται στις φυλακές με ορατό πλέον τον κίνδυνο, να πληγεί ανεπανόρθωτα η υγεία της και ειδικότερα η όραση της.
Εμείς ως κρατούμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, την άθλια περίθαλψη που « απολαμβάνουμε » στις αποθήκες ανθρώπων που το κράτος επιμένει να αποκαλεί « σωφρονιστικά » καταστήματα. Βιώνουμε άμεσα τον εξευτελισμό των σωματικών ελέγχων, τις χειροπέδες πεισθάγκωνα ακόμα και με σπασμένα μέλη, την ψυχολογική πίεση κάθε φορά που χρειάζεται να μεταχθούμε σε νοσοκομείο.
Και εάν ακόμη αυτή η αντιμετώπιση είναι φυσικό να μας την προσφέρουν οι ανθρωποφύλακες, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους γιατρούς οι οποίοι θα ασχοληθούν με τους κρατούμενους ΑΝ και ΟΤΑΝ έχουν χρόνο.
Αυτή η συμπεριφορά εντείνεται και πολλαπλασιάζεται στην περίπτωση της Αντωνίου η οποία ως αναρχική, έχει δηλώσει εχθρός του κράτους και κάθε εξουσίας. Στην περίπτωση της η όλη εικόνα που περιγράψαμε προηγουμένως συμπληρώνεται και με τα γελοία σόου κλιμακίων της αντιτρομοκρατικής και εκαμ, με αποτέλεσμα να παραλύει η λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου και να δυσχεραίνεται η δική της εξέταση αλλά και των υπολοίπων ασθενών.
Μέχρι τώρα τρεις αιτήσεις της Αντωνίου έχουν απορριφθεί με την αιτιολογία πως εάν χρειαστεί, μπορεί να μεταφερθεί σε εξωτερικό νοσοκομείο εντός δέκα λεπτών, στη πραγματικότητα όποτε χρειάστηκε μεταφορά, αυτή έγινε σε 7 με 10 ώρες!!!
Αναρωτιόμαστε λοιπόν εάν το ελληνικό κράτος επιδιώκει τη φυσική εξόντωση της Στέλλας Αντωνίου.
Αρνούμαστε να υποβιβαστούμε σε ζώα και θα υπερασπιστούμε την ανθρωπιά μας με κάθε κόστος.
Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας με τους αλληλέγγυους που θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο « δικαιοσύνης, διαφάνειας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων », την Τετάρτη, 18/1, ώρα 12’ με αίτημα την αποφυλάκιση της Στέλλας Αντωνίου.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ,
ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ,
ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ

οι κρατούμενοι της β’ πτέρυγας Λάρισας

Χρήστος Τσιόναρος, Γιώργος Τσοπανόπουλος, Γεράσιμος Γεράκης, Χρήστος Τζάλας, Γιάννης Γκελίτσας, Nταν Καραμπουλέα, Σπύρος Στρατούλης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Τρύφων Λιούνης, Ολίβιο Τζεντζέσκου, Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, Βαλάντης Γερίκης, Όλσι Γιάγουλε, Ράπο Αντινόι, Αντρέ Μαζούρεκ, Λευτέρης Μουσταφά, Ντένις Πάλας, Μανώλης Καρβέλης, Χάρης Μπέσιος, Χρήστος Μπαρμπάτσης, Μιχάλης Τζούμας, Σωτήρης Γεωργακόπουλος, Νίκος Δαλαμάγκας, Παύλο – Τζόρτζ Στεφάν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *