Γράμμα του Χρήστου Κολεντίνη (Δεκ. 2011)

[EN]

Μία ενημέρωση σχετικά με την υπόθεσή μου και την εξέλιξή της από τα μέσα. Μία προβολή των κριτηρίων τους, ως δικαιολογία για την συνέχιση της φυλάκισής μου.

Βρίσκομαι έγκλειστος στα κάτεργα της αποξένωσης από τις 23 Ιούλη στην Α’ Πτέρυγα Κορυδαλλού. Το βράδυ του Σαββάτου στις 9 Ιούλη καθώς έφευγα από τη συναυλία του αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού 98fm στο πολυτεχνείο, όπου διακόπηκε λόγω συγκρούσεων, στη Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα συνελλήφθησα από τους πραίτορες της δημοκρατίας αφού όρμησε καταπάνω μου μια διμοιρία χωρίς κανένα λόγο. Εκεί βγάλανε τη σαδιστική τους μανία εναντίον μου με αποτέλεσμα να νοσηλευτώ για δυο βδομάδες στα νοσοκομεία Ερυθρού Σταυρού και Αγίου Παύλου στο Κορυδαλλό, με βαριά χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο μου το σώμα. Ενώ λίγο έλλειψε να χάσω τη ζωή μου από την άρνηση των μπάτσων να μεταφερθώ στο νοσοκομείο και την πολύωρη κράτηση στη Γ.Α.Δ.Α. ,έχοντας ανοιγμένο κεφάλι με συνεχή αιμοραγία. Έπειτα μαθαίνω ότι μου φορτώνουν κατηγορίες όπως: κατοχή και ρίψη εκρηκτικών υλών, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Είμαι ήδη 5 μήνες προφυλακισμένος. Η αίτηση αποφυλάκισης απορρίφθηκε από την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Βούλγαρη και την απόφαση της ανακρίτριας Μαρία Αναστάση Τόλια.
Τα κριτήρια που αναφέρονται για τη συνέχιση της κράτησής μου είναι:

1)’’Επειδή χωρίς λόγο πήγε να κάψει ανθρώπους’’. Αιτιολογία που τη στηρίζουν μόνο στην κατάθεση των δύο ματατζήδων ως ένδειξη ότι όντως το έχω κάνει. Ενώ το μόνο στοιχείο που είχαν ήταν τα μπουκάλια που βρήκαν και περισυνέλεξαν απ’ την οδό Τοσίτσα. Σύμφωνα με  τα λεγόμενα της ανακρίτριας  αυτό θα ήταν το εγγυητήριο για την αποφυλάκισή μου εάν δεν έβρισκαν τα αποτυπώματά μου πάνω σε αυτά. Τελικά δεν υπήρξε κανένα αποτύπωμα και η προφυλάκισή μου συνεχίζεται.

2)’’Επειδή δεν έχει επιδείξει καμία μεταμέλεια΄΄. Ένα πόρισμα που το έβγαλαν από τις μηνύσεις που έχουν γίνει για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ψευδή κατάθεση. Συγκεκριμένα η πρόταση γράφει: ‘’Έχει δε καταμηνύσει τους αστυνομικούς για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ψευδή καταμήνυση. Με άλλα λόγια δεν έχει επιδείξει καμία μεταμέλεια για το γεγονός ότι πήγε να κάψει κάποιους ανθρώπους’’. Ο παραλογισμός εδώ βρίσκεται στα ύψη. Το πόρισμα του ότι είμαι αμετανόητος για κάτι που δεν έχω κάνει από τις μηνύσεις που έγιναν είναι ένα γεγονός που δεν έχει καμία σχέση είναι εντελώς αδιανόητο και άκυρο. Αντιστρέφουν τη πραγματικότητα και για την κάλυψη των βασανιστών. Το σίγουρο είναι ότι δε μετανιώνω για τις επιλογές μου στον αγώνα και για αυτό που είμαι γιατί έτσι κι αλλιώς γι’ αυτό διώκομαι.

3) Το τρίτο κριτήριο αναφέρει: ‘’Επειδή έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδείς πράξεις’’.Που σημαίνει ότι φορτώνουν και επιβαρύνουν τη δικογραφία με μία δίωξη που έχει γίνει στο παρελθόν στην οποία δεν έχει οριστεί ακόμα το δικαστήριο. Έτσι εκθέτουν μία άλλη δίωξη ως πρόσχημα για την ανεπαρκή στοιχειοθέτηση της δικογραφίας. Σαν να μην φτάνει αυτό, το θράσος τους δεν έχει όριο. Ο χαρακτήρας του εκφέρει και κάποιο επιθετικό τόνο προς το άτομό μου. Με αποκορύφωμα να γράφεται ότι :’’ Ο κατηγορούμενος επικαλείται λόγους σπουδών για να αφεθεί ελεύθερος. Κατά την άποψή μας όμως τις σπουδές του στο Ι.Ε.Κ. θα έπρεπε να τις λάβει υπόψη του πριν διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι τέλεσε έχοντας μάλιστα ηγετικό ρόλο’’. Όσο για τον ηγετικό ρόλο μάλλον η έλλειψη στοιχείων ώθησε τους μπάτσους να με κάνουν και ηγέτη στο παραμύθι τους ως ένα ακόμα στοιχείο επιβάρυνσής μου.

Μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης ζητήσαμε προσφυγή στο συμβούλιο. Η απάντηση ήρθε πριν λίγες μέρες, φυσικά αρνητική. Το παράδοξο όμως είναι ότι όλο και κάτι προσθέτουν στο σενάριό τους. Αυτή τη φορά αφού είχαν προσθέσει ότι είχα ξανασυλληφθεί στο παρελθόν, τώρα αναδεικνύουν και κατονομάζουν την υπόθεση με την παρακάτω φράση:’’ Έχει συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα για την περιβόητη κατοικία στη περιοχή του Κερατσινίου Αττικής που πήρε μεγάλη έκταση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο’’. Η προηγούμενη σύλληψή μου αφορά την εισβολή στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο και σαφώς τη χρησιμοποιούν για να στιγματίσουν την τωρινή υπόθεση ως επιβαρυντικό για την εξέλιξή της.

Έχουν βαλθεί στήνοντας ένα άθλιο σεναριολογικό παιχνίδι εις βάρος μου, με ύπουλους υπαινιγμούς, βαλτά στοιχεία, σκευωρικές καταθέσεις, να με κρατήσουν απομονωμένο όσο περισσότερο γίνεται. Διώκομαι ξεκάθαρα για την πολιτική μου ταυτότητα. Η γραμμή και η στρατηγική που ακολουθούν είναι ενάντια σε αυτή, σε μένα και σε κάθε αγωνιστή. Ο ρόλος των κρατιστών απέναντι σε άτομα που διάλεξαν και διαλέγουν το δρόμο της ελευθερίας, εχθρεύεται τις αξίες μας προσπαθώντας να αφανίσει κάθε τι που έχει σχέση με αυτές.
Οι τρόποι που λειτουργούν και οι μηχανισμοί τους είναι συγκεκριμένοι απέναντι σε αυτούς που κατέχουν αγωνιστικό μένος. Προκαθορίζονται για τον εγκλωβισμό των αρνητών της εξουσίας, με σκοπό να τρομοκρατήσουν κάθε σπιθαμή αγώνα και κάθε είδους αντίδραση στον κατακερματισμό της ζωής. Με τα κατασταλτικά μέτρα να αυξάνονται και τις φυλακές συνεχώς να γεμίζουν, ήδη μετράμε δεκάδες αναρχικούς συντρόφους στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Όμως οι διώξεις και οι στοχοποιήσεις δεν σταματούν την αντίσταση και ούτε κατευνάζουν τα ανήσυχα πνεύματα παραμόνο την οξύνουν. Και η φλόγα όλο πιο πολύ μεγαλώνει. Ποτέ δεν κατάφεραν και ούτε θα καταφέρουν να απομονώσουν τις ιδέες μας, οι τεράστιοι υψωμένοι τοίχοι τους γίνονται θρύψαλα μπροστά σε αυτές. Όπου και να βρισκόμαστε πάντα θα επιδιώκουμε την υλοποίησή τους. Η διεκδίκηση για τους πόθους μας και η εμμονή για την εκπλήρωση των επιθυμιών μας δεν έχει τελειωμό.

Με όπλα την αλληλεγγύη και την ζωοφόρα ορμητικότητα ως διεξοδικές παραγωγικές δράσεις, για την απόδραση από την μεγάλη φυλακή, θα δώσουν τέλος σε μια σιχαμένη ιστορική εποχή γεμάτη ντροπή όπου οι άνθρωποι μετά από αυτή θα τη καταριούνται. Με το χάος να συμπληρώνει την ολότητα και την απόλυτη ελευθερία να μας ολοκληρώνει, η Γη μας θα βρει ξανά τη φυσική της μορφή και ο άνθρωπος τον εαυτό του.

Η στοχοποίηση των αγωνιστών είναι και στοχοποίηση του αγώνα. Οι προσπάθειες εκφοβισμού δε μας τρομάζουν μας εξοργίζουν, δεν σκύψαμε το κεφάλι και δε θα το κάνουμε ούτε τώρα ούτε ποτέ!

 

ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Χρήστος Κολεντίνης
Α’ Πτέρυγα Κορυδαλλού

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *