Για τη δίκη του Σίμου Σεϊσίδη

Στις 12/12/2011, ο σύντροφος Σίμος Σεϊσίδης δικάζεται κατηγορούμενος για αρπαγή οπλισμού από ειδικό φρουρό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά το διάστημα που ο Σεϊσίδης ήταν καταζητούμενος για τη ληστεία της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σόλωνος, υπόθεση για την οποία πρόσφατα αθωώθηκε, γεγονός που τον καθιστούσε ιδιαίτερα ευάλωτο στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς και χωρίς τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η δίωξη βασίζεται σε ένα και μοναδικό στοιχείο DNA που βρέθηκε σε ένα σκούφο, σε άλλη περιοχή από αυτή που συνέβει η επίθεση, κι ενώ κανείς από τους δράστες δεν φορούσε σκούφο!

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε παραπεμφθεί ποτέ για αυτή την υπόθεση, αν δεν είχε όλες τις προηγούμενες διώξεις. Γι’αυτό εξάλλου και μετά από τρεις ομόφωνες αθωώσεις σε ισάριθμα δικαστήρια, δεν παρατάθηκε η κράτησή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Παραμένει όμως στη φυλακή εξαιτίας της ερήμην καταδίκης του για τα πλημμελήματα της υπόθεσης της Σόλωνος, επειδή για λόγους γραφειοκρατίας, δεν έχει ανασταλεί η ποινή!

Επειδή ακριβώς δεν κρατείται πλέον για αυτή την υπόθεση, τη Δευτέρα είναι το νούμερο 23, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα θα πάρει διακοπή. Γι’αυτό και δεν θα έρθει ούτε ο Σίμος.

Θα ενημερώσουμε μετά τη Δευτέρα για την ημερομηνία.

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *