Ενημέρωση για την δίκη της υπόθεσης του Ε.Α. (24.10.11)

Η δευτερη συνεδριαση της δικης του Ε.Α. ξεκινησε στις 24.10.11 με τον εισαγγελεα Α.Λιογα να αποδιδει επιγραμματικα τις κατηγοριες.

Στην συνεχεια ο προεδρος της εδρας Ν.Δαυρος εδωσε το βημα στους 8 κατηγορουμενους για την υποθεση, για να τοποθετηθουν εαν θελουν συνοπτικα για τις κατηγοριες που τους απαγγελονται. Αρχικα τοποθετηθηκαν ο Νικος Μαζιωτης, η Πολα Ρουπα και ο Κωστας Γουρνας, οπου υποστηριξαν οτι οι ενεργειες και οι δρασεις της οργανωσης ειναι καθαρα πολιτικες, αφου στρεφονται εναντια σε κρατος και κεφαλαιο, εναντια σε δομες που καταπιεζουν και εξαθλιωνουν τον λαο. Δηλωσαν επισης οτι αντιστρεφουν τις κατηγοριες περι ΄΄τρομοκρατικης΄΄ οργανωσης και οτι στο ειδωλιο θα επρεπε να βρισκονται αυτοι που διαπραττουν εγκληματα κατα των λαων, ενω παραλληλα επιτεθηκαν και κατα της αστικης δικαιοσυνης, κατηγορωντας την για νομιμοποιηση της εγκληματικης φυσης του καθεστωτος. Στην κατηγορια που τους αποδιδεται για διευθυνση ΄΄τρομοκρατικης ΄΄ οργανωσης, απαντησαν οτι ως αναρχικοι αποστρεφονται την ιεραρχια, καθως οραματιζονται μια κοινωνια χωρις αυτην. Οι Χ. Κορτεσης, Β.Σταθοπουλος και Σ.Νικητοπουλος δηλωσαν εν συντομια οτι αρνουνται τις κατηγοριες για συμμετοχη στην οργανωση και θεωρουν τις διωξεις τους πολιτικες. Ο Κ.Κατσενος ομοια δηλωσε οτι αρνειται το συνολο των κατηγοριων, ενω η Μ.Μπεραχα αρνηθηκε οτι εινα μελος του Ε.Α. και θεωρει οτι η διωξη της ειναι καθαρα εκδικητικης φυσεως επειδη ειναι συζυγος του Κ.Γουρνα.

Μετα το τελος των τοποθετησεων ο προεδρος αναγνωσε την λιστα των μαρτυρων του κατηγορητηριου.

Στην συνεχεια ο συνηγορος Σ.Φυτρακης ζητησε απο την εδρα να αναγνωσθει το παραπεμπτικο βουλευμα για να παρουν θεση οι κατηγορουμενοι και οι συνηγοροι επι του βουλευματος. Μετα την πολυωρη αναγνωση του κατηγορητηριου (περιπου 2,5 ωρες), οι συνηγοροι Σ.Φυτρακης, Δ.Βαγιανου, Γ.Ραχιωτης, Α.Παπαρουσου, Β.Γιαννακοπουλου και Κ.Νταιλιανας ασκησαν ενσταση επι του βουλευματος, μιλωντας για ενα κατηγορητηριο αοριστο και ακρως γενικευμενο. Συγκεκριμενα ανεφεραν: ΄΄Πως γινεται ολοι να ειναι υπευθυνοι για ολα;΄΄Οι πραξεις για να αποδοθουν κατ’ ιδιαν, πρεπει να αναφερθει τι συγκεκριμενες ενεργειες εχει κανει ο καθενας. Η αναληψη πολιτικης ευθυνης δεν αποτελει τυποποιηση αδικηματος. Η πραξη ειναι αυτη που πρεπει να τυποποιειται σε αδικημα. Η συνεδριαση διακοπηκε για την Τριτη 01.11.11 στις 09:00 π.μ., οπου και θα ανακοινωθει η αποφαση του δικαστηριου επι της ενστασης.

Συνέλευση Αλληλεγγύης

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *