Γράμμα του Χ. Στρατηγόπουλου για την νέα μεθοδευσή των αρχών εναντίον του

Στις 7 Ιουλίου 2011, μου επιδόθηκε εδώ στις φυλακές Λάρισας, όπου είμαι κρατούμενος και καταδικασμένος για ληστεία σε τράπεζα, ένα νέο ένταλμα κράτησης με την κατηγορία μιας άλλης ληστείας σε μια τράπεζα της Κεφαλονιάς που έγινε τον Ιούλιο του 2009.

Η απόπειρα απόδοσης αυτής ακριβώς της ληστείας από πλευράς των διωκτικών αρχών, είτε στο δικό μου πρόσωπο, είτε σ’ αυτό του Αλφρέντο Μπονάνο, υπενθυμίζω απλά ότι ανάγεται στον μακρινό μήνα Φεβρουάριο του 2010, όταν και οι δυο μας είμασταν προφυλακισμένοι για τη ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στα Τρίκαλα.

Ήταν σαφέστατο τόσο για εμένα, όσο και για τον Μπονάνο ότι, η μεθόδευση εκείνη από πλευράς των διωκτικών αρχών σκοπό είχε να δημιουργήσει τότε το κατάλληλο αρνητικό κλίμα, ενόψει κυρίως της επικείμενης εκδίκασης της αίτησης αποφυλάκισης του Μπονάνο για σοβαρούς λόγους υγείας.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη αυτή μεθόδευση διοχετεύτηκε τον μήνα Φεβρουάριο του 2010 με τον κατάλληλο τρόπο στα παντός είδους Μ.Μ.Ε., φτάνοντας στο σημείο να κατονομάσουν μέσω αυτών τον Μπονάνο σαν τον φυσικό αυτουργό της ληστείας εκείνης με συνεργό του εμένα.

Παρόλα τα ασύστολα ψέματα που δημοσιεύτηκαν σε βάρος μας, ο στόχος των διωκτικών αρχών που ήταν η παρεμπόδιση της αποφυλάκισης του Μπονάνο για σοβαρούς λόγους υγείας, τελικά επετεύχθη.

Έκτοτε (Φεβρουάριος 2010), τα πάντα ξεχάστηκαν σε σχέση μ’ αυτό το γεγονός σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα και ξαφνικά (ύστερα από ενάμιση χρόνο) μου επιδίδεται εδώ στη Λάρισα, όπως προείπα, το ένταλμα κράτησης με την κατηγορία εις βάρος μου της συγκεκριμένης ληστείας.

Από ανάγνωση της δικογραφίας που τελικά ήλθε στα χέρια μου μετά από περιπέτεια, γίνεται γρήγορα αντιληπτό ότι πρόκειται σαφέστατα για μια μεθόδευση των τοπικών διωκτικών αρχών, συνεπικουρούμενων πολύ πιθανά και από άλλες υπηρεσίες, ώστε να ξεφορτωθούν μια ανεξιχνίαστη περίπτωση ληστείας τράπεζας στη Κεφαλονιά, χρεώνοντάς την πλέον ξεκάθαρα σ’ εμένα προσωπικά – εφόσον η απόπειρα εμπλοκής του Μπονάνο σ’ αυτή την υπόθεση από πλευράς τους είναι περισσότερο από γελοία.

Στην ουσία με προφυλάκισαν ξανά εμποδίζοντάς με πρακτικά να πάρω άδεια που ήδη δικαιούμαι βάσει του ποινικού κώδικα, αφού έχω εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής μου, χωρίς κανένα απολύτως σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος μου, έχοντας μάλιστα μεθοδεύσει μια επί της ουσίας χάλκευση των υποτιθέμενων αποδεικτικών στοιχείων για την οποία τους χρειάστηκε φυσικά ενάμιση ολόκληρος χρόνος.  Έτσι εξηγείται βεβαίως το γεγονός ότι με ξαναθυμήθηκαν ξαφνικά.

Είναι σε τελική ανάλυση, περισσότερο από σαφές ότι η καινούρια απόπειρα εμπλοκής, είτε η δική μου είτε του Μπονάνο  στη συγκεκριμένη υπόθεση, στηρίζεται αποκλειστικά στο συλλογισμό των διωκτικών αρχών ότι αφού αποδεδειγμένα διαπράξαμε μια ληστεία τράπεζας στα Τρίκαλα, τότε σίγουρα έχουμε διαπράξει και άλλες, χωρίς όμως να διαθέτουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος μας.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι παρόμοια μεθόδευση σε βάρος μου στόχο έχει αυτή τη φορά να επηρεάσει αρνητικά το κλίμα ενόψει της διεξαγωγής της έφεσής μου για την υπόθεση της ληστείας των Τρικάλων τον προσεχή Φεβρουάριο, με απώτερο στόχο από πλευράς τους να παραμείνω στη φυλακή για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Θεωρώ λοιπόν πλέον αναγκαίο να καταγγείλω δημόσια τη μεθόδευση αυτή σε βάρος δικό μου και του Μπονάνο από πλευράς των διωκτικών αρχών, διότι κατά βάθος όπως αποδεικνύεται και από το σύντομο ιστορικός της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης που παρέθεσα προηγουμένως, ο πραγματικός και μοναδικός λόγος της συνεχιζόμενης δίωξής μας είναι το γεγονός ότι και οι δυο μας είμαστε αναρχικοί και επαναστάτες.

Χρήστος Στρατηγόπουλος

ΠΤΕΡΥΓΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
41001 ΛΑΡΙΣΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *