Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού αγωνιστή Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

afisa gia D. Xatzibasileiadi

«Από τις 12 Φλεβάρη βρίσκομαι αιχμάλωτος σε μια φυλακή του κράτους.
Αφορμή το γεγονός ότι βρέθηκα σ’ ένα σημείο περιστασιακά ελεγχόμενο από τον αστυνομοκρατικό μηχανισμό όντας οπλισμένος. Η ασφάλεια εκμεταλλεύτηκε αυτήν τη σύμπτωση και δρομολόγησε την κράτησή μου, επειδή είμαι αναρχικός.
Η προφυλάκισή μου είναι άλλη μια απόπειρα φθοράς του εξεγερσιακού κοινωνικού αγώνα, μια επιχείρηση αδρανοποίησης ενός ακόμα αγωνιζόμενου ανθρώπου και εκφοβισμού όσων αντιστέκονται στην κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα.»  
 Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

 

Στην περίπτωση της αιχμαλωσίας του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, μια πλημμεληματική δίωξη για οπλοκατοχή αναβαθμίζεται σε κακουργηματική με βάση τον τρομονόμο.

 Η εκδικητική μάλιστα μανία των διωκτικών μηχανισμών εκφράζεται και με την προκλητική καθυστέρηση της βαλλιστικής εξέτασης (συνεχίζει να εκρεμμεί μήνες μετά τη σύλληψή του!) το αποτέλεσμα της οποίας θα μπορούσε να συνηγορήσει στην απελευθέρωσή του.

Δεν έχουμε κανενός είδους αυταπάτες για τη δικαιοσύνη και την “τυφλή” κρίση της. Το κράτος και τα εκτελεστικά όργανά του, από τη μια φυλάνε τις πιο ελαφριές ποινές για τους θιασώτες του κεφαλαίου και τα τσιράκια τους, και από την άλλη εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε όσους αντιστέκονται με κάθε μέσο στην επιβολή της εξουσίας τους, ιδιαίτερα σε περιόδους οξυμένης κοινωνικής αναταραχής, όπως η τωρινή.

Τα κάγκελα και οι τοίχοι δεν μπορούν να “παροπλίσουν” τους φυλακισμένους αγωνιστές, ούτε να μας φιμώσουν.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης σε φυλακισμένους αγωνιστές
συντρόφισσες/σύντροφοι

 

η αφίσα σε PDF [269 KB]

 

This entry was posted in Uncategorized by f. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *