Ανακοίνωση αλληλεγγύης για τον Σάββα Ξηρό από φυλακισμένους αγωνιστές

Ο Σ. Ξηρός κρατείται σε ειδικό καθεστώς από τον Ιούνιο του 2002, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε μια αντάρτικη ενέργεια. Η δημοκρατία των αφεντικών προσπαθεί επί 9 χρόνια να τον εξοντώσει αργά και βασανιστικά, εκδικούμενη την επαναστατική δράση της ε.ο 17Ν και την αντικαθεστωτική πολιτική στράτευση του ίδιου. Αυτή την στιγμή η κατάσταση της υγείας του αγωνιστή έχει ως εξής: φυσική ανεπάρκεια των κάτω άκρων η οποία επιδεινώνεται με κίνδυνο ακρωτηριασμού. Ολική τύφλωση από το ένα μάτι και κίνδυνο ολικής τύφλωσης και από το άλλο μάτι, του οποίου η ικανότητα όρασης έχει μειωθεί από τα 2/10 στα 0,5/10.

Προβλήματα ακοής για την οποία επίσης υπάρχει κίνδυνος ολικής απώλειας. Συνολική αναπηρία 67% , χρόνιο άσθμα, νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα. Όλα τα παραπάνω επιδεινώνονται από διάφορες μολύνσεις. Την Δευτέρα 6/06/11 εκδικάζεται η αίτηση διακοπής της ποινής του. Ήδη το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης έχει προσφερθεί να τον νοσηλεύσει αν γίνει δεκτή η αίτηση του.

Εμείς, αιχμάλωτοι του κράτους, βιώνοντας την βαρβαρότητα του δικαστικού συστήματος και της φυλακής, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Σ. Ξηρού. Θεωρούμε επιβεβλημένη την αποφυλάκιση του για την ίδια του την ζωή.

Η παράταση της κράτησης του στα χέρια των βασανιστών του, ισοδυναμεί με προαποφασισμένη δολοφονία.

Οι κρατούμενοι από διάφορες φυλακές της Ελλάδας:

Στρατούλης Σπύρος, Καραμπουλέας  Ντάνυ, Σάκης Μαυρόπουλος, Τσώναρος Χρήστος, Τσοπανόπουλος Γιώργος, Γκελίτσας Γιάννης, Τζιάλλας Χρήστος, Γεράκης Μάκης, Χατζηγεωργίου Παναγιώτης, Δεληγιάννης Τηλέμαχος, Τζετζέσκου Λίβιο, Αντρέ Μαζούρεκ, Μπογιάννης Τάσος, Λιούμης Τρύφωνας, Μότσκα Μασέλ, Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, Χαραλαμπίδης Σάββας, Χρυσάφης Χαράλαμπος, Αβραμίδης Χαράλαμπος, Χαραλαμπίδης Γιώργος, Νιγδέλης Σοφοκλής, Βαγγέλης Πάλλης, Κωλυβέρης Αλέξανδρος, Ποτόσογλου Θεολόγης, Ποτόσογλου Νικόλαος, Ποτόσογλου Δέσποινα, Καρακατσάνη Νίνα, Αντωνίου Στέλλα, Πόλα Ρούπα, Καραντουμάν Ηλίας, Τραϊκάπης Μιχάλης, Κόσσυβας Αλέκος, Φεσσάς Δημήτρης, Χατζηβασιλειάδης Δημήτρης, Καραγιαννίδης Γιώργος, Σειρηνίδης Άρης, Σεϊσίδης Σίμος, Δημητράκης Γιάννης, Γεωργιάδης Πολύκαρπος, Κουφοντίνας Δημήτρης, Σακκάς Κώστας, Μαζιώτης Νίκος, Γουρνάς Κώστας, Χρυσοχοϊδης Βαγγέλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *