ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ

 

Την 23η Σεπτεμβρίου κατά τις 8.30 το βράδυ φτάνοντας σπίτι μου στο Χαλάνδρι βρέθηκα περικυκλωμένος από καμιά δεκαριά ένοπλους μπάτσους, που, αφού με πέταξαν στο πεζοδρόμιο, μου φόρεσαν χειροπέδες. Ταυτόχρονα διαπίστωσα, ότι τουλάχιστον 15 άτομα ακόμη βρίσκονταν εντός του σπιτιού αδειάζοντας το από οτιδήποτε τους φαινόταν “ύποπτο και επικίνδυνο”. Ένας εξ αυτών δεν παρέλειψε να με ενημερώσει ότι “έτσι γαμάει το κράτος”, αφού μάλλον φαντάστηκε ότι η αφοπλιστική αυτή δήλωση θα βοηθούσε τη σύλληψη μου. Την εικόνα συμπληρώνουν οι δημοσιογράφοι, που από την πρώτη στιγμή φρόντισαν να είναι εκεί, συνεπείς στο ρόλο του ρουφιάνου, του κριτή και δικαστή. Συνεπείς στο ρόλο της μηχανής παραγωγής σκέψης για κάθε τηλεορασόπληκτο νοικοκυραίο, που αδυνατεί να σχηματίσει ιδίαν άποψη.
Τη σύλληψη διαδέχθηκε η μεταφορά μου στη ΓΑΔΑ, όπου, αφού με ανέβασαν στον δωδέκατο της αντιτρομοκρατικής, βρέθηκα να κοιτάζω γυμνός και δεμένος με χειροπέδες μια ντουλάπα για τουλάχιστον 7 – 8 ώρες. Επιπλέον, κάθε τόσο εμφανιζόταν και ένας αξιωματικός, που ουρλιάζοντας ασυναρτησίες του τύπου “αυτό είναι πόλεμος” φρόντιζε να με επιδεικνύει σε όλο το προσωπικό που τύχαινε να παρευρίσκεται στον όροφο. Φυσική συνέχεια η ανάκριση για καταστάσεις που δε γνώριζα και οι διαρκείς ερωτήσεις για πρόσωπα που είτε δε γνώριζα καθόλου είτε είχα φιλική σχέση μαζί τους. Το αποκορύφωμα ήρθε, όταν ένας εκ των ανακριτών προσπάθησε να με πείσει ότι “έχει γεμίσει ο όροφος κόσμο και αν συνεχίσεις να παραμένεις σιωπηλός, θα τους πάρεις όλους στο λαιμό σου”. Η παράσταση έληξε, όταν κατέληξα στο 2*2 κελί της αντιτρομοκρατικής χωρίς να έχω φυσικά καμία επικοινωνία με τους συγκατηγορούμενους μου.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι, παρόλο που αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται, δε θα αρνηθώ σε καμία περίπτωση τις ιδέες μου, τις αξίες μου, την πολιτική μου ταυτότητα ως αναρχικού επαναστάτη και κατά συνέπεια τον ίδιο μου τον εαυτό.Τη ζωή μας δεν την καθορίζουν παρά μόνο οι επιλογές μας. Αμφισβήτηση. Άρνηση. Επίθεση. Αμφισβητώ και περιφρονώ τον αξιακό κώδικα αυτής της κοινωνίας. Αρνούμαι να συμβιβαστώ. Επιτίθομαι λυσσαλέα σε καθετί που μας περιορίζει, μας υποτιμά, μας υποδουλώνει. Η επιλογή της επανάστασης διαρκής και αναλλοίωτη στο τώρα και το πάντα.
Όποιος μπορεί να διαγνώσει στο ελάχιστο την πολιτική επικαιρότητα -έστω και με τη μορφή που την παρουσιάζουν οι καιροσκόποι ρουφιάνοι της τηλεόρασης και των εφημερίδων- μπορεί να καταλάβει, ότι η προφυλάκισή μου, όπως και των συγκατηγορούμενων μου, είναι προϊόν μιας ακόμα ψηφοθηρικής καμπάνιας μιας κυβέρνησης που, απελπισμένη, ψάχνει να βρει την εξιλέωση της αποτυχημένης θητείας της στη σύλληψη μας παρουσιάζοντας την ως την αρχή του τέλους της “εγχώριας τρομοκρατίας”. Σχεδόν 2 μήνες μετά, η νέα πλέον κυβέρνηση παίρνει επάξια τη σκυτάλη και αφού εγκαθιδρύει σκηνικό απόλυτης αστυνομοκρατίας σε όλη την Αθήνα, αποφασίζει -ξυπνώντας μνήμες άλλων εποχών- να βάλει στο παιχνίδι τους “φιλήσηχους και αγανακτισμένους πολίτες” και με τις ευλογίες πολιτικών και δημοσιογράφων όλων των τάσεων επικηρύττει τους αναρχικούς Σ. Σεϊσίδη, Μ.Σεϊσίδη και Γ. Τσιρώνη για 600.000 ευρω.Πάσης φύσεως ρουφιάνοι και κυνηγοί κεφαλών προσέλθετε!
Ό,τι ζει στο φως, ζει και στο σκοτάδι και ό,τι επιβιώνει στο σκοτάδι, θα ζήσει ξανά δυνατότερο στο φως. Η ελεύθερη ψυχή, η ψυχή κάθε επαναστάτη, μιλάει μέσα από τα κάγκελα των φυλακών και έξω από αυτά για τιμή, αξιοπρέπεια, περηφάνεια. Η πόρτα του κελιού σφαλίζει μόνον όταν ο άνθρωπος πίσω της υποταχθεί, σκύψει το κεφάλι, σταματήσει να πολεμά. Να πολεμά ό,τι ορίζει τον γερασμένο κόσμο των ενάρετων και καλών, των ήσυχων και βολεμένων, των δειλών και αδιάφορων. Να πολεμά και να χαίρεται την κάθε στιγμή για τη υπέροχη μοναδικότητά της, την κάθε νίκη για τη δόξα της, την κάθε ήττα για τον πόνο της. Να πολεμά και να συντρίβει την ηθική που κρατά στη ζωή έναν κόσμο από καιρό πεθαμένο για να του δώσει καινούρια μορφή, στο πρόσωπο της επανάστασης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΜΟΥ: ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΟΣΠΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΧΕΛΙΩΤΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ:Γ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, Γ.ΒΟΥΤΣΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ, Η.ΝΙΚΟΛΑΟΥ,Π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, Β.ΠΑΛΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ:
Σ.ΣΕΪΣΙΔΗ, Μ.ΣΕΪΣΙΔΗ, Γ.ΤΣΙΡΩΝΗ

Χατζημιχελάκης Χάρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *